Görücü Usulü

Sana yazacağım ilk cümle "yaşamında ki insanların yönlendirmelerine açık bir insansan Referans kartlarını ya da başka bir deyişle Görücü usulü kartlarını  her zaman kullanmamalısın."


Neyi gözlemledim de Referans kartları ve Görücü usulü kartlarından bahsediyorum

Sadece bir hayatımız varken niye amcanın eşinin kuzeninin önerdiği bölümü okumak durumunda kalıyorsun ki? Evet sen "güçlü kararlı insansın öyle bir şey yapar mısın!", evet sen vizyon sahibisin aldığın kararlara güveniyorsun, evet hayatının "yüzde yüzünü kendi yöneten bir insansın"...Bir dakika güçlü kararlar alabilmekten, vizyonundan, kendi hayatını yönlendirmediğinden şüpheler mi duyuyorsun? çek hemen bir referans kartını...çek çek çekinme...Amcanın eşinin kuzenini önerdiği referans kartını...İşte o referans kartını aldıktan sonra olası yaşanacaklar, seçmiş olduğun bölümün ile senin aranda gerçekleşecek olan görücü usulü bir evliliğe dönüyor.


Tabii şöyle bir durum da var ki görücü usulü bölümleriyle evlenip  mesleklerinde çok mutlu olmuş, kişiler de var. 


Bahsettiklerimi  aklında sadece  üniversite de okuduğun bölümle, işle,aşkla bağdaştırmamanı öneririm. Ev, araba, beyaz eşya bir şeyler satın alırken birilerine danışıyorsun. Birileri bu ürünlere referans oluyor. Bir referans kartı çekiyorsun. Doğru yerden mi çekiyorsun kartları? Gerçekten referans kartı çekmen gereken bir konu mu?



Hayatının her köşesinde öneriler referanslar kol geziyor. Google Haritalar dahil sana her zaman harita da alternatif yollar öneriyor. Alışveriş yaptığın site daha önce den bakmış olduğun ayakkabının benzerlerini sayfanda çıkarıyor, bakkal Polonya'dan ithal edilen mercimeğe referans oluyor...


Hikayem

Bir dönem, İngiltere'de okurken iki işte birden çalışırdım. İkinci işim bir kafede kafe ile alakalı her işi yapmaktı.Belli bir zaman sonra yakın arkadaşlarımdan birinin işe alınıp kafe de para kazanması için ona referans oldum. Aynı zaman da orada onun çalışabileceğini düşünerek de hem patrona hem de kafeye de referans olmuş durumun da kalıyorum. Kısa bir süre Patronunun örgütsel davranış dan uzak tavırları arkadaşımın da istifasına neden oldu. Diğer Patronlardan bir tanesi istifa eden arkadaşıma şunu sordu:

-Neden bırakmak istiyorsun işi? Biz senden memnunuz,  eğer bir problem varsa çözebiliriz...

-Bir doku uyuşmazlığı oldu, teşekkür ederim her şey için.

"Doku uyuşmazlığı" nasıl da her şeyi net anlatan iki kelime

Görücü usulü kartlarının yönlendirmelerini hayatına uygun bir entegrasyon da olup olmayacağının anlamana yardımcı olacak sorular var...

1)Referanslama veya referanslanma sonucunda dokular uyuşur mu?
2)Ortam ve koşullar buna uygun mu?
3)Referanslandığın durum, olay, okul, aşk, her ne ise...senin olmak istediğin yer mi? Hayatın o yönden mi devam etmeli?


İşte anlatmak istediğim kilit nokta hayatının içerisindeki bu referans kartları realitede sana uygun olacak mı sorusunu kendine sorman? Bu referans kartı gerçekten ulaşmak istediğin noktaya hizmet edecek mi? Kendine doğru soruları soruyor musun?




"Doku uyuşmazlığı" diyorum  nasıl da her şeyi net anlatan iki kelime...






Yorumlar

  1. Güzel yazı. Bence herkes olabildiğince kendi yolunu çizmeli. Ve bunu okuyanlara tek tavsiyem var. Birilerinin tanıştırdığı kimseyle evlenme. Kendi tanıştığınla evlen. ''Yaw bu boşanmalar ne kadar arttı dimi''

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yarının Başarısını Bugun Attığın Adımlar Belirler

Organize Türkçe Cümleler

SANA İYİ GELECEK CÜMLELERİ YAZMAMI İSTER MİSİN?