Güven vermiyor /Performans düşürmeye devam mı?/ Çekirdek


Geçmişin pozitiflerine saplanıp geleceğin olası negatifleriyle performans düşürmeye devam mı?

Bu cümlem bir 3 defa okutuyor kendini.
Evet haklısın, geçmişin pozitifleri yol gösterir ama her zaman değil, inovasyon realitesi yaşamın her noktasında. 

Cümlenin ikinci kısmına gelirsek, mesela geleceğin negatiflerinden biri kaygıdır, olası durumlara sizi hazırlayabilir fakat geniş açınızı kapatabilir, önemli ayrıntıları gözden kaçırabilirsiniz.

Birde bu durumların ikisi bir arada oldu mu? Efektif sonuçlar almayı beklemeyin hayatta...


Merhaba
Ağustosun sıcağında sizle dar alanda kısa paslaşmalar yapmak adına bu yazı ile karşınızdayım.
“Çekirdek” kısa filmimiz geldi. Yine full production çalıştığım bir kısa filmimdi. Film, kendine has bir seyircisi topluluğu ile aslında organik seyirici hazırladı kendine. "Asansör" ve The people who do not speak the same language filmleri gibi kendisi kitlesini oluşturdu ve bunu tatmin etti diyebilirim. 

Hayat yaşanacak anları yakalama sanatı.
Olumsuzlukları geride bırakabilmeyi,
var olanı nasıl iyi hale getirebileceğimizi
ve yeni yelkenlere nasıl açılacağımızı da tarif eden bir filmdi.

Filmlerin nerede olduğunu biliyorsunuz. Geçen bir dost meclisinde kanalı o kadar çok anlatmışım ki arkadaşımın bir tanesi “Ad blocker’ı mı kuralım illa Oğuz” dedi. Güldürdü tatlı çocuk. Beni güldüren eleştirileri bir ayrı seviyorum.

Toplum olarak ağzımızdan çıkanın kulağının duymadığı günleri tekrardan yaşamaya başladık. Hazır lig başlamak üzereyken şöyle bahsedeyim:Sonuçlarını iyice hesaplamadan açtığımız ortalar kalemize kontra atak olarak dönüyor. Aman diyorum aman! Bol bol satranç oynayalım! Var olan güzelliklerimizin kıymetini bilelim.

 Biraz hayattan, biraz filmden, biraz da toplum derken… #Salda ve #Kazdağı konuları şu an bir alev topu. Malum havuz medyasında ısmarlama haber kokusu var.  Halkı "yeterince" bilgilendiren açıklamalar yok. 
Endişeliyiz.
Proje Güven vermiyor.
"Güven vermiyor" ne kadar kilit iki kelime.
Doğa’yı katleden hiçbir yatırımı savunamam. Kimse savunamaz. 
Nereden biliyorsun diyenler?
Drone ile çekilmiş video’yu lütfen izlesinler.


#Uzungöl maalesef güzelliği yok edilen bir yer. #Salda’yı da çevre düzenlemesi ve oradaki vaziyeti iyileştirmek adı altına yapılabilecek hatalar olası bir ihtimal, önceki referanslar "güven vermiyor"(Ref -1).

İyileştirme adı altında yapılaşma olmayacağına maalesef inanamıyorum. Maalesef şu anki yöneticiler bu konuda halka güven vermiyor. Bu konu Change’e imza vermekle bitmez. 3 milyondan fazla takipçisi olan youtuberlar'ın bu konuyla alakalı elinin taşının altına koyup videolar çekip genç nüfüs'da farkındalık oluşturmasını umuyorum. Konudan haberi olmayan çok insan var.

Eğer ki bu projeler bize aktarıldığı gibi doğa’yı katletmeyen, imara açılmayan, salda gölü karşısında nargile hizmeti verecek caffe’leri barındırmayacak projeler ise o zaman işler değişir.  Dünya’dan referanslar gösterebilirdi.Türkiye’de referans var mı bilmiyorum? (Ref-1)


Eee o kadar referans paylaşmışsın projeyi anlatan, kendinle çelişmiyor musun diyecek gibisin...
Ref -1 göz atmanı isterim, gözümüzle gördüğümüz referanslar ortada. 



Gelip geçen zamanda 
yanınızda kalanlara dikkatlice bakın,
elinden sıkı tutun derim.
Bir eş, bir aile, bir dost,
bir Maldivler, temiz hava ve bir ağaç…


Oğuzhan Uzun 







                                                                              KALKAN 2019 

Referanslar
3)http://www.hurriyet.com.tr/gundem/turkiyenin-maldivleri-olarak-anilan-salda-golunde-buyuk-tehlike-40812137
4)https://t24.com.tr/haber/salda-golu-ne-yapilacak-olan-millet-bahcesi-ihaleye-cikiyor,832501

Yorumlar

  1. baskasının telefonuna gelen mesajları okuma programı'ye ulaşmanın bir yolunu arıyorsanız, Mspy tam size göre bir uygulamadır. Kullanımı çok kolaydır ve herhangi bir telefona yalnızca birkaç dakika içinde kurulabilir. Kurulduktan sonra telefonun gönderdiği ve aldığı tüm kısa mesajları görebilirsiniz. Ayrıca her mesajın gönderildiği veya alındığı tarih ve saati de görebilirsiniz. Bu, çocuklarının güvende olduğundan emin olmak isteyen ebeveynler veya çalışanlarının görevlerine devam ettiğinden emin olmak isteyen işverenler için harika bir uygulama. Mspy harika bir uygulama ve kesinlikle fiyatına değer.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yarının Başarısını Bugun Attığın Adımlar Belirler

Organize Türkçe Cümleler

SANA İYİ GELECEK CÜMLELERİ YAZMAMI İSTER MİSİN?